Ga direct naar

Over NPSP

Missie

NPSP maakt duurzame, vezelversterkte kunststoffen voor bouw, design, mobiliteit en industrie. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken. Esthetisch, technisch en duurzaam. Onze ambitie Een inspiratiebron zijn voor ingenieurs en vormgevers bij het ontwikkelen van mooie oplossingen in vezelversterkte composieten. Hightech productietechnologie beschikbaar maken voor steeds weer nieuwe alledaagse oplossingen in vezelversterkte kunststoffen. Een leidende rol spelen in het verduurzamen van de leefomgeving door het terugdringen van de milieubelasting en het bieden van deskundig advies

Werken bij NPSP

NPSP is een jong bedrijf met deskundige en betrokken medewerkers. We leveren met veel plezier hoogwaardig advies en vakkundige productiecapaciteit.  

Vacatures 
Op dit moment zoeken wij:

Een industrieel ontwerper of werktuigbouwer

Een materiaalkundige/ (polymeer) chemisch technoloog

 
 
Naast openstaande vacatures, hebben wij altijd interesse in mensen die ons team willen komen versterken. Hieronder staan enkele profielen van mensen die wij zoal zoeken:
 
stagiaires van technische opleidingen of communicatie
 
Meer informatie over de vacatures?
 
Een open sollicitatiebrief met c.v. is altijd welkom. Mail uw brief als attachment naar info@npsp.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze functieprofielen wordt niet op prijs gesteld.

Historie

2010 - SenterNovem maakt promotiefilm voor het programma Milieu & Technologie, met als aansprekend praktijkvoorbeeld NPSP Composieten.
(bekijk hier het filmpje)

2008 - NPSP staat in de spotlights tijdens de eerste duurzame nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Amsterdam.

2008
– NPSP verdubbelt haar productiecapaciteit met de ingebruikname van het naastgelegen fabriekspand.

2006 – Een aantal grote opdrachtgevers brengt hun productie voor meerdere jaren bij NPSP onder contract.  

2005 – Met de ontwikkeling van de milieuvriendelijke fietspaddenstoelen voor de ANWB, lanceert NPSP het Nabasco-label. Nabasco® staat voor Nature Based Composites, waarmee NPSP zich committeert aan het verder verduurzamen van vezelversterkte kunststof producten. Zij is hiermee koploper in de branche.  

2004 – NPSP betrekt nieuwe productiefaciliteit op het industrieterrein Waarderpolder in Haarlem. De officiële opening wordt gedaan door Wubbo Ockels.  

2003 – Willem Böttger en Mark Lepelaar versterken het managementteam. Zij brengen specialistische kennis in op het gebied van business development, milieu, marketingstrategie en vermarkten van duurzaamheid. NPSP wordt omgedoopt tot NPSP Composieten en verlegt haar focus van projecten naar seriematige productie.  

2001 – De Nuna I, de eerst auto op zonne-energie, eindigt op de eerste plaats in de World Solar Challenge in Australië. NPSP bouwt de Nuna samen met studenten van de TU-Delft.  

1998 – Niels Haarbosch richt Natural Powered Speed Products (NPSP) op. Een jaar later wordt hij vergezeld door Robert van der Vliet. Als ervaren zeilers bouwen zij een met vlas versterkte catamaran: de Flaxcat. ’s Werelds eerste grote constructie van vlas die aan zware mechanische belastingen kon worden blootgesteld.
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl