Ga direct naar

Mobiliteit

SLUITPLAAT TREINSTEL
NUNA I - ZONNEWAGEN
FORMULA ZERO KART
FLAXCAT
SCHADEHERSTEL
QWIC SCOOTER
OPLAADPUNT ELEKTRISCHE AUTO’S
BAND OP SPANNING
BIKEDISPENSER
VAN.EKO SCOOTER
BODY PANELEN NOVA
VERKEERSBORDEN

High speed & slow mobility

Hoe lichter een transportmiddel, des te minder energie er nodig is om hem voort te bewegen. Maar een bolide, of onderdeel daarvan, moet wel net zo sterk zijn als staal! Vezelversterkt composiet verenigt deze – op het oog tegenstrijdige – eigenschappen. Het materiaal is geschikt voor aërodynamische en lichtgewichtconstructies met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Ook ‘slow mobility’ heeft onze aandacht in de vorm van rolstoelen en ziekenhuisbedden.

Koploper
NPSP heeft zich sinds haar oprichting toegelegd op het vinden van oplossingen voor vervoersvraagstukken. Zij bouwde de Flaxcat catamaran, de eerste grote constructie van vlas bestand tegen zware mechanische belasting. Daarna volgde de Nuna, de 1ste auto op zonne-energie waarbij Europese ruimtevaarttechnologie werd toegepast.  

Inmiddels zijn NPSP’s mobiele toepassingen aanmerkelijk verbreed. In samenwerking met NedTrain worden steeds meer treinonderdelen vervangen. Naast watertanks en stoelelementen is met name de neus van de Koploper, de volledig gemoderniseerde intercity van de NS, een blikvanger.  

Minder milieubelasting
NPSP doet onderzoek naar grootschalige toepassingen van de lichtere natuurvezelcomposieten. Door gebruik in de carrosserie van voertuigen kan de milieubelasting van de transportindustrie significant worden teruggedrongen. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar bio-based hars.
Meer over biologische hars
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl