Ga direct naar

Nieuw Nabasco® product: de Wonderwall

  
JUN/11
Ex-minister onthult nieuw Nabasco® product: de Wonderwall Modular van Copijn

Gerda Verburg, ex-minster Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onthulde de nieuwe Copijn Wonderwall® variant Modular System. Deze noviteit is gepresenteerd op de 100% Design Beurs in de Van Nelle Ontwerpfabriek. In samenwerking met NPSP Composieten is deze groene gevel ontwikkeld van het milieu vriendelijke materiaal Nabasco – Nature Based Composites.
 


Via de Wonderwall variant Modular laten Copijn en NPSP Composieten zien hoe sustainable design de biobased economy tot een tastbaar succes kan maken. Gerda Verburg heeft als ex-minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mede het initiatief genomen tot deze biobased economy. In de biobased economy vervangt biomassa een deel van de aardolie in de productie van specifieke grondstoffen en worden planten ingezet voor de productie van hoogwaardige chemische producten.

Copijn Wonderwall® - Modular System
De Copijn Wonderwall® variant Modular System van Nabasco - nature based composites biedt architecten veel ontwerpvrijheid in kleur, textuur en structuur. De 60 x 60 [cm] modulaire modules worden ingezet om een verticale wand voor zowel binnen als buiten op maat te maken. Deze specifiek ontworpen verticale beplanting zorgt voor een positief effect op het binnenklimaat. Copijn Realisatie B.V. helpt eigenaren en beheerders van gebouwen en gebieden. Wij realiseren ambitieuze ontwerpen voor gezonde en goed onderhoudbare binnen – en buitenruimten en kunnen deze ook onderhouden. De naam ‘Copijn’ staat voor ambachtelijk groen en een lange traditie. Zij onderscheiden zich door hun passie voor de levende natuur. Maar ook door een onvergelijkbare kennis en kunde rondom buiten- en binnenbeplanting en het toepassen van duurzame ecosystemen en -materialen. De jarenlange ervaring met het ‘lezen’ en vertalen van groenarchitectuur zorgt ervoor dat zij uitdagende plannen zorgeloos kunnen waarmaken.

NPSP Composieten en Nabasco®
NPSP Composieten uit Haarlem maakt duurzame, vezelversterkte kunststof producten voor bouw, design, mobiliteit en industrie. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken. Esthetisch, technisch en duurzaam. NPSP loopt voorop in het verduurzamen van de branche. Ze maakt producten die langer mee gaan en beter zijn voor mens en milieu. De milieuvriendelijke vezelversterkte kunststoffen worden vermarkt onder de naam Nabasco – Nature Based Copmposieten. Nabasco bestaat uit natuurvezels als vlas en hennep en een hars die voor een aanzienlijk deel is gebaseerd op landbouwbronnen.

Ondersteuning
De ontwikkeling van het Copijn Wonderwall® Modular System is financieel ondersteund door de Europese Commissie, de Provincie Noord-Holland en is onderdeel van het project Groot Composiet.
 
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl