Ga direct naar

Nieuwsoverzicht

MEI/20
NPSP heeft vacature voor onderzoeksassistent
voor onderzoek naar biobased composieten en lab-coördinatie

Als onderzoeker en lab-coördinator werk je voor de onderzoeksgroep van NPSP en ondersteun je het team van (internationale) onderzoekers, doe je eigen onderzoek en begeleid je stagiaires en afstudeerders. Het onderzoek richt zich op ontwikkeling van biobased materialen. Je doet chemisch werk, mengt ingrediënten als natuurlijke vezels, vulmiddelen en harsen met een kneder, perst materialen, zaagt samples, doet tests op trekbank, impacttester en verouderingsproeven. Je gaat verder met de verbetering van het onderzoek en het management van het laboratorium in Amsterdam, de waarborging van de veiligheid en het onderhoud van apparatuur en materialen. Op termijn kun je zelfstandig onderzoek doen binnen de onderzoeksgroep. Je deelt je enthousiast voor praktijkonderzoek, vooral op het gebied van cellulose, polymeren en productietechnieken, graag met andere onderzoekers en studenten.

LEES MEER
OKT/19
Nabasco Biocomposiet met hoge brandveligheidsklasse


Brandveiligheid is niet meer weg te denken bij het ontwerp en beheer van gebouwen. Voor de bouw in het algemeen, maar speciaal voor de utiliteitsbouw heeft NPSP de Nabasco 8010 Fire ontwikkeld, een biobased en circulair materiaal met klasse B-s1, d0 conform de brandnorm voor de bouw NEN-EN 13501-1. Het materiaal is door onderzoeks- en adviesbureau Peutz in haar laboratorium getest en gecertificeerd.

 

LEES MEER
AUG/19
Vacatures!
NPSP heeft ruimte voor 2 medewerkers om haar team te versterken!

zie voor de advertentie teksten:

materiaalkundige / (polymeer) chemisch technoloog

en

Industrieel Ontwerper/ Werktuigbouwer

 


LEES MEER
JUN/19
Verkeersbord van biobased composiet Nabasco
en attendeert op kudde schapen

In het kader van het Self Supporting River System programma worden aan het Twentekanaal door Rijkswaterstaat 15 bijzondere verkeersborden geplaatst. Bijzonder omdat de verkeersborden afwijken van de conventionele aluminium varianten door het gebruik van biobased composiet materiaal Nabasco 8010 voor 82% op basis van restmaterialen. En bijzonder omdat de borden zijn bestickerd met grazende schapen; ze attenderen hiermee op de mogelijke aanwezigheid van een kudde schapen.

LEES MEER
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl